0042_36043.jpg
TDF bakken 3.jpg
Phil.jpg
tdf bakken 2.jpg
20101017-ft-smallwood-triathlon-2010-20101017-075813-0042.jpg
T2.jpg
0042_36043.jpg

TRÆNINGSTIDER


SCROLL DOWN

TRÆNINGSTIDER


TRÆNINGSTIDER

Her kan du læse om vores træningstider og de mange tilbud, som vi har inden for svømning, cykling og løb.

Svømning

Mandag kl. 18:00-19:30 ABCD

Tirsdag kl. 19:00-20:00 Lær crawl

Onsdag kl. 19:00-20:30 ABCD

Torsdag kl. 19:00-20:00 Lær crawl

Fredag kl. 15:00-16:30 ABCD

Der er ikke træning i skolernes ferier.

Cykling

Torsdag kl. 17:15 Skiftetræning (kun i maj og juni)

Lørdag kl. 9:00 AB

Søndag kl. 9:00 ABCD, CD cykler kun april til oktober

Spinning i Dansk Fitness november til marts

Løb

Tirsdag kl. 17:30

Torsdag kl. 17:30

Ungdom

Torsdag kl. 16:00, primært på Langvang

Svømningen foregår i Water and Wellness. Cykling og løb starter også fra Water and Wellness. Skiftetræning er fra Palmelunden 17.

SÆSONPLANER

Klubbens har en overordnet plan for sæsonen. Målet for planen er stævner i hhv. juni og ultimo august måned. Her ligger mange og vigtige stævner - fx. den halve distance ved Challenge i Herning. 

Sæsonplanen viser den overordnede træning inden for hhv. svømning, cykling og løb. Indholdet i de enkelte træningspas kommunikeres i forbindelse med selve træningen. 

Klubbens træning er opbygget, så du i princippet blot behøver at følge den for at blive klar til en halv jernmand. Hvis du kører kortere distancer, så kan du nøjes med lidt færre pas.

 

TDF bakken 3.jpg

TRÆNINGSSYSTEM


TRÆNINGSSYSTEM


TRÆNINGSSYSTEM

I Randers Freja Triathlon tilbyder vi målrettet træning fra begynderniveauet til elite. Når du har meldt dig ind i klubben, så holder vi dig i hånden i de første par måneder, så du kommer godt i gang med klubtræningen og din egen træning. Det er vores ønske, at du aldrig er i tvivl om hvor du skal træne og hvorfor.

I det følgende kan I læse mere om klubbens træningssystem og hvordan vi håndtere træningen for de forskellige niveauer.

Klubbens træningssystem

Vores medlemmer er alle på meget forskellige niveauer. Nogle medlemmer er begyndere, når det kommer til svømning, men f.eks. øvede i løb. Det giver udfordringer, når der skal trænes i tre forskellige discipliner. Klubbens træningssystem tager hånd om den udfordring, da nye medlemmer og etablerede triatleter altid kan se hvor de hører til og hvilken træning de skal deltage i.

Vi anvender opdelingen A, B, C og D for vores hold og træning, hvor A er de aller hurtigste. Som udgangspunkt starter du som D triatlet, men mange nye medlemmer har et område de er gode til f.eks. cykling. Så du kan sagtes være f.eks. D i svømning, C i cykling og B eller A i løb. Vores træning i alle tre discipliner er målrettet disse 4 niveauer samt vores Elite. Når du f.eks. møder op til tirsdags løbetræningen, så er der differentierede træning for de forskellige niveauer. Svømmetræningen er delt yderligere, da der er svømmetræning udelukkende for nye/begyndere på niveau D. Se oversigten med træningstider.

Vores mål er at alle medlemmer indenfor det første år som triatlet kan træne med på B niveau i mindst 2 discipliner.

Træningen

Klubben tilbyder svømme-, cykel- og løbetræning. Svømmetræningen er holdopdelt efter niveau, så du kun træner med andre på dit eget niveau. Cykel- og løbetræning har som udgangspunkt samme mødested og –tid, men træningen vil blive opdelt i hold (A, B, C og D). I perioden oktober til ca. midten af marts kører der kun 2 grupper ved cyklingen, dvs. A og B.

Træningen bygger på en sæsonplan udarbejdet af cheftræner Bo Ballegaard. Indholdet af træningen er tilgængelig på vores hjemmeside og indholdet af udsendes via Facebookgruppen løbende.

Intromøde for nye medlemmer

Vi afholder intromøde for nye medlemmer i januar/februar og september, hvor klubbens træningssystem, træningstider og trænere præsenteres. I den forbindelse drøfter vi jeres forudsætninger/mål og I får ligeledes udleveret træningsprogrammer, som bygger klubbens træning.

Intromøde afholdes i vores klubhus på Viborgvej 92a. Det røde hus ved siden af stadion.

Hvis du allerede er aktiv triatlet eller træner en eller flere discipliner, så vil uden problemer kunne følge klubbens træningssystem.

Svømmestart

Vi oplever et meget stort ønske om at lære at svømme crawl og vi har omkring 40-50 nye på vores lær crawl hold pr. år. De fleste kan cykle og løbe, men crawl er ofte en udfordring. Vi har 2 Lær crawl hold, hvor du kan lære crawl helt fra bunden. Vores mål er at du som ny hurtigt lærer crawl og kan ”rykke” op på et bedre hold. Som udgangspunkt starter du på vores "Lær crawl" hold, som er tirsdag og torsdag. Når du kan svømme 400m crawl på 10-12 minutter, så har vi også tider for mandag, onsdag og fredag, hvor der bliver svømmet lidt længere og hvor du svømmer efter programmer. Vi har løbende optag, så du skal ikke vente på at et hold starter. På Lær crawl er niveauet altid så nye kan være med. Der er løbende optag på Lær crawl, så du behøver ikke at vente med at starte.

Trænere

Klubbens trænere er uddannet og motiveret til at hjælpe dig med at indfri dine mål for din træning - uanset niveau.

 

Phil.jpg

LØB


LØB


LØB

Der er flere ting, som gør en til en god løber. Det er blandt andet løbeøkonomi, styrke og kondition. Vores løbetræning varierer efter sæsonen med fokus på løbeøkonomi og styrke i efteråret og vinteren. Træningen består af løbeteknikøvelser, bakkeintervaller og korte intervaller.

Forår og sommer har fokus på at finpudse formen og tilvæning til løb i konkurrencetempo.

Træningen er opbygget, at alle niveauer kan træne sammen, uanset om du er helt ny indenfor løb eller har en solid løbebaggrund.

 

tdf bakken 2.jpg

CYKLING


CYKLING


CYKLING

Cykling er nu sjovest i selskab med andre, specielt på de lange ture og når du skal give den en ekstra skalle på bakkeintervallerne. Vi cykler hele året og aflyser kun, når der er glatte veje. I vinterhalvåret arbejder vi med teknik og styrke, f.eks. rulleskift, placering i grupper og bakkeintervaller af varierende længder. Om vinteren tilbyder vi ligeledes spinning en gang om ugen.

Cykeltræning om foråret og sommeren byder på lidt længere ture samt intervaller i varierende længder og intensitet.

I perioden op til sæsonen stævner (omkring maj og juni) har klubben skiftestræning, hvor der på en mindre rundstrækning henholdsvis cykles og løbes.

Træningen er opdelt efter niveau: A: over 30 km/t, B: ca.27-28 km/t og C: ca. 25 km/t  D: under 25 km/t (C og D cykler ikke om vinteren).

Teknik / intervaller

Intervallerne varierer efter sæsonen. Om vinteren er der primært fokus på bakkeintervaller og teknik. Om foråret trænes der længere intervaller i et tempo tæt på syregrænsen og senere på sæsonen skifter fokus til mere konkurrencepræget træning/tempo. 

lørdag kl. 9: mødested: Water & wellness

Den lange tur er gennemgående i hele sæsonen, men varierer lidt i længden afhængigt af sæsonen. I efteråret og vinteren køre vi ca. 70-90 km. I foråret og sommeren kommer vi op på ca. 110 km. Gruppen under 25 km/t kører en afkortet rute på ca. 50 km.

Søndag kl. 9: mødested: Water & wellness

Skiftetræning

Skiftetræningen starter i maj og er et en virkelig god træning, som forbereder deltagerne til skiftet fra cykel til løb. Der cykles og løbes på to små rundstrækninger med mulighed for genveje, så alle kan være med uden at komme bagefter. Læs mere her

 

20101017-ft-smallwood-triathlon-2010-20101017-075813-0042.jpg

SVØMNING


SVØMNING


”Jeg lærer aldrig at svømme crawl ...” Det hører vi alt for tit.

Svømningen afholder ofte folk fra at prøve kræfter med triathlon. Hos Randers Freja Triathlon er vi af den holdning, at alle som udgangspunkt kan lære at svømme crawl. Det kræver den rigtige instruktion og flid.

Det er meget vigtigt for os, at alle som ønsker at deltage i et triathlonstævne eller et Open Water stævne, får de rette træningsmuligheder.

Vi tilbyder derfor både træning for dem, som endnu ikke har lært crawl, begyndere, som kan svømme crawl og de øvede svømmere.

Lær crawl

Vores ”Lær crawl” hold har løbende optag og er tirsdag og torsdag kl. 19:00 i Water and Wellness. Vi starter med det helt grundlæggende, som f.eks. at blive fortrolige med vandet, have hovedet under vand, lære at ligge lige i vandet osv. 

Let øvede / øvede (A, B, C og D niveau)

Træningen for de let øvede/øvede svømmere (A, B, C og D) er for dem, som ønsker at svømme noget længere og mere intensivt. Træningen vil fra januar/februar været opbygget efter en sæsonplan med top omkring sommer. I de øvrige måneder er der stor fokus på tekniktræning. Der svømmes efter program med en længde på mellem 2.800m og 4.000m afhængigt af sæsonen. Den typiske svømmer på C og D banen svømmer 400m crawl på omkring 8-12 minutter, hvor B-banen svømmer 400m crawl på 6-8 minutter. A-banen under 6 minutter. 

T2.jpg

KRYDSTRÆNING


KRYDSTRÆNING


Om foråret op til sommerens stævner træner vi skiftet mellem cykling og løb via krydstræning.

Krydstræning består af: Løb - cykling - løb - cykling - løb - cykling - løb.

Rundstrækningen varierer i længde, så alle kan være med.

Varighed: Ca. én time - med høj intensitet.

Medbring: Løbesko og cykeludstyr