PRÆSENTATION AF RUTER

Spar Kron 1/4 Jernmand består af 950m svømning, 45km cykling og 10,5km løb. En stor del af stævnet foregår i hjertet af Randers. Gudenåens udmunding er midt i Randers og kun få 100m fra de historiske bygninger i centrum af Randers. Du får sikkert ikke overskud til at se på seværdigheder under selve stævnet, men du kommer tæt på Randers Regnskab, "Den Blå Bro", "Krukken" på øen i Gudenåen, "Hesten" på Østervold, byporten "Red fall". Men før eller efter stævnet er der god grund til at tage en tur rundt i byen.

SVØMNING

Svømningen foregår medstrøms i Gudenåen og distancen er 950 meter. Starten sker fra bredden via en rampe. Sværhedsgraden på svømningen er lav grundet medstrøm og ikke særlig krævende i forhold til orientering, da Gudenåens bredder skaber en naturlig rute. Vi forventer at vandtemperaturen er mellem 16 og 18 grader. Ved stævnet i 2016 var temperaturen 22 grader, primært grundet en meget varm periode op til stævnet. I 2017 var vandet 16,8 grader grundet et meget koldt forår og i 2018 lige under 23 grader. Men i forhold til havet, så var Gudenåen varm på det tidspunkt. Starten ligger 950 meter fra Skiftezonen. Der vil være opsamlingsbåse ved Randers Regnskov. Her samles alle svømmere inden de går det sidste stykke ned til start.

Tilskuerne kan følge triatleterne hele vejen fra starten til skiftezonen. Der svømmes under 3 broer, hvor tilskuerne kan stå og heppe på deltagerne. Ruten er sponseret af vores energileverandør Powerbar.

Svømmerute 2020.jpg

CYKLING

Cyklingen følger nord siden af Randers Fjord op til færgelejet mellem Mellerup og Voer, som er en af Danmark ældste færgeruter helt tilbage fra 1610. Cykelruten er en ud og hjem rute på 22,5 km, dvs. i alt 45km. Lige efter skiftezonen passeres Gudenåen til Randers Havn og efter ca. 200-300 meter i havneområdet er der allerede god lige vej helt frem til rutens eneste stigning. Stigningen er på ca. 750m og 3,7 procent og de samlede antal højdemeter på ruten er ca. 300 meter. Ruten er hurtig og ikke særlig teknisk krævende. Ved vendepunktet vil der blive taget mellemtid på cyklingen.  Ruten er sponseret af CO4 Maskinfabrik A/s.

Cykelrute 2020.jpg

LØB

Vi har ved valg af løberute lagt vægt på at deltagerne kommer forbi skiftezonen flere gange. Der løbes derfor på en rundstrækning af ca. 3,5km. Ruten er fuldstændig flad og meget hurtig!

Ved hver omgang kommer deltagerne ind på stævnepladsen og løber langs Gudenåen. Alle stier på stævnepladsen er lavet af en rød belægning som på et atletikstadion, så følelsen bliver som at løbe ad en rød løber båret på vej af tilskuerne.

Løberute 2020.jpg